Ugrás a fő tartalomra

3600 Ózd, Kiserdőalja 1.


+36 (48) 310-158

Széchenyi 2020

Projektek


Az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum energetikai korszerűsítése (KEHOP-5.2.2-16-2016-00062)

Az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának épülete 1969-ben épült, életkorából fakadóan elavult, így komoly mértékben felújításra szorul. Az épület energetikai korszerűsítése –nyílászárók cseréje, hőszigetelés, intézményi fűtési rendszer korszerűsítése – sürgős feladat. Tekintettel arra, hogy az épület csaknem egész évben használatban van, elengedhetetlen, hogy a megfelelő működtetés érdekében ezen építmény korszerű és energiatakarékos legyen. Összességében elmondható, hogy az épület energetikai állapota korszerűtlen, nem felel meg a jelenleg érvényben lévő 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletnek és az egyéb előírásoknak, korszerűsítése régóta várat magára.

A projekt hosszú távú célja a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A környezeti tudat formálása kiemelt szerepet kap, hisz a fejlesztés révén az intézmény dolgozói, az oda diákok és rajtuk keresztül a szülők megismerkedhetnek a megújuló energiaforrásokkal, azon belül is a napenergiával, ennek előnyeivel. Ezáltal természetessé válik számukra a megújuló energiaforrások használata.

A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel biztosítható a 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletnek és az egyéb vonatkozó előírásoknak való megfelelés, így a jövőben jelentős energiamegtakarítás érhető majd el. Ezáltal az üzemeltetési költségek csökkenése várható.

A fejlesztés eredményeként az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikuma biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább. Ezzel a projekt nem csak az európai uniós követelményeknek való megfelelést valósítja meg, hanem egyúttal hozzájárul fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is, továbbá hozzájárul az intézmény jelenlegi és jövőbeli partnereinek, ill. a lakosság elégedettségének eléréséhez is.

A projekt – a 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendeletnek megfelelően – a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában 294 375 200 Ft elnyert támogatásból valósul meg – a fejlesztéssel érintett intézmény fenntartójával szoros együttműködésben.

Kedvezményezett neve: Építési és Közlekedési Minisztérium (jogelőd: BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.)  és Ózdi Szakképzési Centrum

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.09.17

A Projekt I. szakasza fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.12.15.

A Projekt összköltsége 396 260 833 Ft, azaz háromszázkilencvenhatmillió kettőszázhatvanezer nyolczszázharminchárom forint.

A Projekt I. szakasza összköltsége 232 620 525 Ft, azaz kettőszázharminckettőmillió hatszázhúszezer ötszázhuszonöt forint.

A Projekt I. szakasza elszámolható bruttó összköltsége 232 620 525 Ft, azaz kettőszázharminckettőmillió hatszázhúszezer ötszázhuszonöt forint.

Az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenése: 103,99 (tonna CO2 egyenérték)

GALÉRIA

Az épület felújítás előtt és után

Külső hőszigetelés
A megújult homlokzat
a külső homlokzat


KIMIKK
Panett cukrászüzemTovább a  Kazincbarcikai  Szociális Szolgáltató Központ weblapjáraTovább a Barcika Príma weboldaláraTovább a barcikai kórház weboldaláraTovább a BOKIK oldaláraTovább a frank Hungária weboldaláraTovább a Fűtés kft. weboldaláraTovább a Hangonyi Pizzéria weboldaláraTovább a Heinzler weblapjáraTovább a Hilti weboldaláraTovább a Hotel Ózd honlapjáraTovább a Jégvirág Kft. weboldaláraTovább a Kis Kft. weblapjáraTovább a Lakászövetkezet weblapjáraTovább a megyei kórház weboldaláraTovább a Spaal Kft. oldaláraTovább a Spaar weblapjáraTovább a strand Étterem weboldaláraTovább a Strand étterem weboldaláraTovább a Tesco Akadémia weblapjáraTovább a Volánbusz weboldaláraTovább az aCapella étterem weboldaláraTovább az Almási Balogh Pál Kórház weblapjáraTovább az Altavill Kft. weboldaláraTovább az ÉRV Zrt. weboldaláraTovább az Intern Kft. weboldaláraTovább az MVK Zrt. weboldaláraTovább az ÓAM oldaláraTovább az Unio Coop weblapjára
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Ózdi Szakképzési Centrum

      3600 Ózd, Kiserdőalja 1.

    • Telefon: +36 (48) 310-158

      E-mail: ozdiszc@ozdiszc.hu

      OM azonosító: 203046

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000064


    2024Ózdi Szakképzési Centrum