Ózdi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. ápr. 14.

  I. Bródy "Kadét" Sportnap Ózdon

  Április 5-én tartották az I. Bródy „Kadét” Sportnapot Ózdon, a Vitkó Lovas-tanyán.

  I. Bródy "Kadét" Sportnap Ózdon

  Az Ózdi SZC Bródy Imre technikumnak jelenleg együttműködési megállapodása van a Honvédelmi Minisztériummal, de rövidtávú tervei között szerepel a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozás. Ennek első lépéseként, a Honvédelmi Sportszövetség pályaorientációs pályázatát elnyerve, rendezték meg a sportnapot, ahol a leendő kadétok 14 csapatban, csapatonként 4-5 fővel küzdöttek meg egymással a különböző ügyességi feladatokban. (Érdekesség, hogy egy helyi általános iskola is csapatot indított azért, hogy megküzdjenek a nagyobbakkal.)

  Vitkó Egon - a helyszín tulajdonosa - szívügyeként kezeli a honvédelemmel kapcsolatos programokat. Hagyományőrző Huszáregyesületének képviselője fegyverbemutatót tartott az érdeklődő gyerekeknek, akik emellett Babik Zoltán törzsőrmestertől ízelítőt kaptak még harctéri életmentésből és különböző önvédelmi fogásokból. A versenyfeladatok lebonyolításához segítséget nyújtott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda airsoft fegyverek biztosításával. Deklava Mariann, az intézmény vezetője bejelentette, hogy a hagyományteremtő esemény első lépcsőjeként a legjobb csapat megkapja a "honvéd vándorkupát", amiért jövőre újra meg lehet küzdeni érte. A szponzoroknak köszönhetően sok értékes ajándék talált gazdára.

  A sportnap zárására megérkezett Kleszó Zsófia, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakközépiskola és Gimnázium "kutyás lányaként" ismert kadétja, aki bemutatót tartott kedvencével. Ezt követően a kadétprogram keretében tanult Krav Maga önvédelmi fogásokat mutatott be két társával együtt. A rendezvény lebonyolításához a szervezők nagy segítséget kaptak Nagy László főtörzsőrmestertől, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj honvédelmi nevelési referensétől. Gulyás László alezredes, zászlóaljparancsnok pedig támogatásáról biztosította a leendő kadétiskola igazgatónőjét.

  (https://honvedelem.hu/hirek/i-brody-kadet-sportnap-ozdon.html)

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Közismereti tartalom nélküli képzések 2022-23

  Közismereti tartalom nélküli képzések 2022-23

  Az intézmények által meghirdetett képzések felnőttek számára.

  2022. júl. 22.


  Tuza Ottó

  Régi-új igazgatók az iskolák élén

  Régi-új igazgatók az iskolák élén

  Régi-új igazgatók az intézmények élén.

  2022. júl. 4.


  Tuza Ottó

  Az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói segédkeztek a Kabakán Derby záró versenyén

  Az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói segédkeztek a Kabakán Derby záró versenyén

  Október 8-án a Cecén megrendezésre kerülő Kabakán Derby Országos Bajnokság záró versenyén szerepeltek sportedző (lovassport) sportszervező tanulóink.

  2022. okt. 13.


  Surányi  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Ózdi Szakképzési Centrum

     3600 Ózd, Kiserdőalja 1.

    • Telefon: +36 (48) 310-158

     E-mail: ozdiszc@ozdiszc.hu

     OM azonosító: 203046

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000064


    2023Ózdi Szakképzési Centrum