Ugrás a fő tartalomra

3600 Ózd, Kiserdőalja 1.


+36 (48) 310-158

Széchenyi 2020

Hírek


2023. ápr. 14.

    Erasmus+

    Erasmus+ program keretében Bécsben jártak az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanulói.

    Erasmus+

    2023 március 5-én reggel 9 óra 30 perckor 15 épületgépész ágazaton tanuló diák, két kísérőtanárral elindultak, hogy három hétig Ausztria fővárosában, Bécsben szerezzenek tapasztalatot a munka világában.

    Jó munkát, sok hasznos tapasztalatot kívánunk Nekik!

    Épületgépész tanulóink pénteken városnézésen vettek részt Bécsben, ahol megtekintették a város nevezetességeit. Szombaton a schönbrunni kastély barokk stílusú császári rezidenciáját látogatták meg, ez utóbbi látogatáson telefonokon történő magyar nyelvű tárlatvezetéssel kalauzolták őket az elmúlt történelmi időszak megismerésére.

    Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola (Kazincbarcika) 15 diákja az Erasmus + program keretében három hetes szakmai gyakorlatot töltött Bécsben, 2023. március 5 – 26-a között. A tanulók mindegyike épületgépészet ágazaton tanul: nyolc fő épületgépész technikus, hét fő pedig központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakképesítés megszerzése előtt áll.

    A mobilitási program elsődleges céljai között szerepelt a modern szakmai ismeretek elsajátításán túl az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.

    Két szakmai helyszínen történt a diákok foglalkoztatása: AusTraining Lern. Ziel GmbH és a Robert Breitschopf (La Installateur) cégeknél.

    A résztvevő tanulók a fűtéstechnikai újításokkal ismerkedtek meg. Az elméleti tudásukra alapozva közösen tárták fel a veszteség-hőforrásokat, valamint a hővisszanyerési lehetőségeket. Lehetőségük volt a hűtéstechnikai rendszerek telepítésére, beüzemelésére, és karbantartást-javítást is végeztek, önállóan. Modern gépészeti eszközök működésével ismerkedtek meg.

    A szakmai tapasztalaton túl nagyon sok kulturális élményt is kaptak a szervezők és kísérőtanárok révén. Felfedezték a főváros szinte minden nevezetességét, ellátogattak a Schönbrunni kastélyba, a Hundertwasser Múzeumba, az Illúziók Múzeumába, a Práterbe.

    Feledhetetlen élményekkel, hasznos szakmai tapasztalattal tért haza minden tanítványunk!

    Tanulóink Bécsben

    (http://www.deaksuli.hu/ujra-utra-keltek-a-deak-diakjai/)

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    A Deák iskolaépülete

    Igazgatói pályázat

    Igazgatói pályázatot hirdetünk az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola igazgatói feladatainak ellátására.

    2024. márc. 26.
    a kiállítás plakátja

    Megnyílt a Deákos tanulók kiállítása

    Kézjegyek címmel nyílt kiállítás 2024. március 07-én iskolánk végzős grafikus tanulóinak munkáiból Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében.

    2024. márc. 8.
    Deák
    A versenyzők indulás előtt

    Sportversenyen szerepeltek eredményesen a Gáboros diákok

    Esőben, szélben, sárban…. de végül megrendezésre került a mai napon a Mezei futóverseny, amelyről nagy büszkeséggel elmondhatjuk,hogy iskolánk tanulói hősiesen leküzdve a zord időjárási viszontagságokat, kiváló eredményeket értek el!

    2024. márc. 8.
    Gábor Áron


    KIMIKK
    Panett cukrászüzemTovább a  Kazincbarcikai  Szociális Szolgáltató Központ weblapjáraTovább a Barcika Príma weboldaláraTovább a barcikai kórház weboldaláraTovább a BOKIK oldaláraTovább a frank Hungária weboldaláraTovább a Fűtés kft. weboldaláraTovább a Hangonyi Pizzéria weboldaláraTovább a Heinzler weblapjáraTovább a Hilti weboldaláraTovább a Hotel Ózd honlapjáraTovább a Jégvirág Kft. weboldaláraTovább a Kis Kft. weblapjáraTovább a Lakászövetkezet weblapjáraTovább a megyei kórház weboldaláraTovább a Spaal Kft. oldaláraTovább a Spaar weblapjáraTovább a strand Étterem weboldaláraTovább a Strand étterem weboldaláraTovább a Tesco Akadémia weblapjáraTovább a Volánbusz weboldaláraTovább az aCapella étterem weboldaláraTovább az Almási Balogh Pál Kórház weblapjáraTovább az Altavill Kft. weboldaláraTovább az ÉRV Zrt. weboldaláraTovább az Intern Kft. weboldaláraTovább az MVK Zrt. weboldaláraTovább az ÓAM oldaláraTovább az Unio Coop weblapjára
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Ózdi Szakképzési Centrum

        3600 Ózd, Kiserdőalja 1.

      • Telefon: +36 (48) 310-158

        E-mail: ozdiszc@ozdiszc.hu

        OM azonosító: 203046

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000064


      2024Ózdi Szakképzési Centrum